Mandarynki w budyniu migda?owym

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Laptopy

Sklep komputerowy

Smartfony

Drukarki

Sklep zoologiczny
Mięsa Owoce morza Drób Zupy Przystawki Warzywa Desery  

Mandarynki w budyniu migda?owym

Skladniki:
  • 2 1/2 szklanki mleka
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 ?y?eczka migda?owej esencji do ciasta
  • 1/3 szklanki ry?u
  • 315 g konserwowych mandarynek (z puszki)
  • 1/4 szklanki p?atków migda?ów
Sposób przygotowania:
  • W g??bokim rondlu, mieszaj?c, zagotowa? mleko, cukier, esencj? migda?ow? i ry?. Ca?y czas mieszaj?c, gotowa? na ma?ym ogniu 5 minut. Prze?o?y? do salaterki, przykry? i odstawi? do ca?kowitego wystygni?cia.
  • Ods?czy? mandarynki. Budy? prze?o?y? do czarek przeznaczonych dla go?ci. U?o?y? na wierzchu mandarynki i posypa? p?atkami migda?ów.
Uwagi:
 
PORCJA DLA 4 OSÓB.

3.8888888888889
Głosowało: 9 osób
Opinie o Mandarynki w budyniu migda?owym
opinia mandarynek - Matusz [14.02 12:10]
Czes? postanowi?em zrobic to dla mojej dziewczyny wi?c wzio?m sie z osrtym zapa?em zgodnie z przepisem zaczo?em pichcic ale zamiast tego otrzyma?em melko z ma?a ilosci ryzu ale na g?to mi to nie wygl?d?lo ii cóz zamst salatrek to nadej sie to do picia jak mleko z cukrem i ry?em na dnie tak wiec przepis wed?ug jest w z?ych proporcjach dlatego gotuje teraz juz wedle mojego uznania pozdro
 
budyn z paczki :p - Luk [22.07 15:54]
a nie lepiej jest kupic gotowy budyn i posypac go migdalami i mandarynkami? :p troche smieszny przepis z budyniem, bo to tak jak bym robi?c kanapke najpierw musial upiec chleb :D ale nie ma to jak wyrob wlasnej roboty :]
 

Dodaj opinię o Mandarynki w budyniu migda?owym:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5